flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники суду провели урок «Стоп булінг» для школярів

15 травня 2019, 10:28

    14 травня працівники Арцизького районного суду Одеської області провели перший із серії уроків «Стоп булінг» для школярів 5-х класів Арцизької загальноосвітньої школи №5. Метою уроку є ознайомлення учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства. Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. Пізнавальні та кумедні відеоролики розповіли дітям про прояви булінга  та змусили задуматись тих осіб кому спаде на думку вчинити булінг. 

Нажаль, насильство серед підлітків – буденна реальність для багатьох. Образи з боку однолітків - є ознаками нездорових стосунків, які приводять до цькування - регулярного, повторюваного день у день знущання. Найчастіше цькування ініціюють надмірно агресивні діти, які люблять домінувати, бути «головними». Їх не турбують почуття і переживання інших людей, вони прагнуть бути в центрі уваги, контролювати все навколо.

У випадку шкільного булінгу за кривдника, усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні відшкодувати шкоду, яку завдала їхня дитина іншому учню.