flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок правознавства в суді

08 квітня 2024, 16:22

  Сьогодні в приміщенні Арцизького районного суду Одеської області був проведений урок з правознавства на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх». На уроці були присутні учні 9 класу Арцизького ОЗО №1-ліцей з вчителем правознавства Ольгою Грабовською та  класним керівником Наталією Богатирьовою.

  Розпочався урок з екскурсії по суду,  яку провів керівник апарату суду Володимир Попаз. Учні відвідали канцелярію суду, архів, приміщення для конвою, дізналися про особливості роботи комп’ютерної програми «Д-3». В залі судового засідання вчителем була проведена практична робота для учнів. Школярі розв’язували задачі, відповідали на питання та обговорювали запропоновані ситуації на тему відповідальності неповнолітніх за скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень. А потім відбувалась зустріч із суддею!

  Голова суду Наталія Гусєва ознайомила школярів зі складовими судової системи України, змінами в законодавстві з питань судоустрою, про засади здійснення правосуддя, застосування нормативно - правових актів, про правову поведінку та необхідність її дотримання, кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх. Після інформативної доповіді учні ставили  питання щодо роботи суду, організації судового процесу, вимог до кандидатів на посади суддів, особливостей проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв'язку.

  Наостанок, суддя побажала школярам здоров’я та успіхів у навчанні, а вчителя та учні подякували за проведений захід. І, звичайно, фото на пам'ять!!!