flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Арцизького районного суду провели урок "Стоп булінг" для школярів

15 листопада 2019, 13:53

 14 листопада 2019 року працівники Арцизького районного суду Одеської області провели черговий  урок «Стоп булінг» для школярів 3-8х класів Арцизької загальноосвітньої школи №3. Метою уроку є ознайомлення учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формування навиків відповідальної та безпечної поведінки; виховання почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства.

 Ситуація з булінгом в Україні доволі невтішна. Статистика свідчить, що 67% дітей стикалися з булінгом в тих чи інших проявах (були жертвою або свідком), а 40% постраждалих від цькування ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою. Багато хто не надає булінгу вагомого значення. Але насправді це не просто пустощі або грубість, а особлива форма взаємин, яка за відсутності своєчасної реакції переростає в насильство. А фізичне насильство є злочином, за вчинення якого наступає кримінальна відповідальність.

 Учні дуже уважно слухали запропонований матеріал, брали активну участь в обговоренні даної проблеми та залюбки подивились відеоролики.